No images found.

Tótkomlósi Művelődési Központ és Városi Könyvtár

Városi Könyvtár
5940 Tótkomlós, Erzsébet u. 2/a

Telefon: 68/462-976
email: totkomlos.konyvtar@gmail.com
facebook: Városi Könyvtár Tótkomlós

Nyitva tartás:
Hétfő – péntek:     9.00 – 17.00
Szombat:          9.00 – 12.00

Nyári táborok 2019

Megkezdődött a nyári szünet, és ebben az évben is lehetőséget kaptak a gyerekek, hogy tartalmasan, élményekkel gazdagodva töltsenek néhány hetet különböző táborokban.
Június 24-28. között mindjárt kétféle tábor közül is lehetett választani. A Szent István Katolikus Plébánián katolikus ifjúsági tábort tartottak Roszel Norbert plébániai kormányzó vezetésével.
A művelődési központ tükrös termében Rétes Edina vezetésével a táncos lábú gyerekek is begyakorolhatták a hip-hop táncstílus lépéseit.
A Tótkomlósi Művelődési Központ és Városi Könyvtár szervezésében a délelőtti táncórán megfáradt gyerekeket finom ebéd várta, délután pedig kézműves foglalkozásokon vehettek részt a városi könyvtárban.
Július 1-5. között került megrendezésre az első Strandtábor is a Rózsa Fürdőben, itt Nyíregyházki Roland táborvezető várta az érdeklődőket. Strandtábor volt még július 8-12, július 22-26. és augusztus 5-9. is.
Szintén Július 1-5-ig, Tótkomlós Polgárosodásáért Egyesület szervezésében valósult meg a négynapos Honismereti gyerektábor. A táborban ingyenesen vehettek részt a Tótkomlós kincsei iránt érdeklődő gyerekek, akik egy egynapos kirándulás mellett, kézműveskedhettek, vetélkedőkön, kvíz foglalkozásokon vehettek részt. A tábor vezetője Sósné Nagy Viktória volt. Ezúton is köszönjük a tábor "megálmodóinak", Gyivicsán Györgyné Marika néninek és Klement Pálné Magdika néninek minden segítséget!
A Szociális Szolgáltató Központ a Honismereti táborral egy időben tartotta "Generációs napközis" táborát. A tábor hármas szervezésű volt, a Szociális Szolgáltató Központ munkatársai, Városunk Tótkomlós Polgáraiért Alapítvány, és az Orosházi Kistérség Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat tótkomlósi munkatársai szervezésében valósult meg. A táborban 24 kisgyermek vett részt, mindannyian alsó tagozatos gyermekek. Programjaik voltak: lovaskocsis túra a Lévai tanyán, biciklitúra a nagyéri kilátónál, kutyabemutató, üzemlátogatás a malomban, Evangélikus templom látogatása, toronykilátó, strand. Minden nap tízórait, ebédet, uzsonnát kaptak a gyerekek. A tábort a Városunk Polgáraiért Alapítvány finanszírozta. Így a gyermekek részéről minimális volt az önerő, melynek összege 2000 Ft volt. A felajánlást ezúton is köszönjük Mótyovszki Róbert alpolgármester úrnak, és Dudás Tibor egyéni vállalkozónak. Köszönjük az önkéntes munkáját az alapítvány elnökének és tagjainak és mindazoknak, akik hozzátettek a tábor megvalósításához.
Július 15-19. Egyiptom csodáival ismerkedhettek az eziránt érdeklődő gyerekek a városi könyvtárban Farkas Emese és Szathmári-Nagy Nikoletta vezetésével.
Július 29-augusztus 2. között pedig Nagy Sándor tűzoltó parancsnok vezetésével tölthettek egy hetet a tűzoltó táborban a tanulni vágyó, érdeklődő gyerekek.
Az Oktatási Bizottság ülésén született döntés alapján a Bizottság összesen 200.000 forinttal (táboronként 20.000 forinttal) támogatta a táborok minőségi megtartását.

A cikk forrása: a Tótkomlósi Hírmondó