Biblioterápiás foglalkozások

on .

A foglalkozások gyerekeknek szólnak fejlesztő, rekreációs jelleggel. Az elmúlt években nagy népszerűséggel működött a „KÖR”, amit tiniknek találtam ki. Olvasókörként indultunk a Szent Johanna gimi (Leiner Laura) című ifjúsági regény népszerűségére támaszkodva és belőle építkezve. 7. – 8. osztályosoknak havonta egyszer tartottam beszélgetéseket. Minden évben összekovácsolódott egy  jó kis csapat.

Könyvtárhasználati órák, olvasásfejlesztés

on .

Bejelentkezés után könyvtárhasználati órákat tartok különböző korosztályú gyerekeknek a pedagógusokkal egyeztetve. Fontos, hogy a gyerekek ne idegenkedjenek a könyvtártól és természetes közegükként kezeljék.

A könyvtárhasználaton kívül az elmúlt években különösen nagy hangsúlyt fektetek az olvasásfejlesztésre. Próbálok a kötelező olvasmányok mellett / helyett a gyerekeknek és az őket kísérő pedagógusoknak olvasmányokat ajánlani. A cél természetesen az olvasás megszerettetése.

Játszóházak, kreatív műhely - táborok

on .

A nagyobb alkalmakhoz kapcsolódóan mindig vannak játszóházak. Ezt főleg az alsós gyerekek kedvelik. A nyári időszakban pedig tábort szervezünk ugyancsak a könyvekkel való barátkozás céljából, a „Tündérboszi tábor” összefogással jön létre és elvarázsol bennünket is és az ott lévő gyerekeket is.